Astora Jabat Musibat!

Pembaca budiman sekelian,

Artikel yang ditulis oleh tok ayah, tentang perangai Astora Jabat  membuatkan saya terlalu geram dengannya, yang suka memutar-belitkan agama juga menuduh dan memfitnah kawan dan lawannya demi untuk mendapatkan kedudukan, kemewahan, juga kebendaan, yang dicari tanpa memikir halal dan haram, asal boleh dapat ganjaran apa pun boleh di lakukan.

Inilah perangai ASTORA JABAT, penulis yang tidak sedarkan dirinya,  yang berasal dari Thailand di sebuah wilayah Naratiwat di pedalaman kampungnya yang di bernama Kg JABAT, dari keturunan petani dan pemotong getah dihantar belajar pondok, dan seterusnya melangkah masuk di Malaysia, dan terus belajar di sana sehingga boleh menjadi penulis dan pemberita di utusan malaysia.

Kini ASTORA JABAT, telah terkenal dengan tulisannya oleh pembaca akhbar yang tak tahu siapa dia dan keturunannya, serta asalnya, menulis dengan memutar-belitkan agama juga ideologi politik, kerana telah di upah dan telah dipelihara oleh bajingan-bajingan kerajaan yang suka membela, membela, pendatang yang boleh di pergunakan, dan disogokkan dengan harta benda, demi untuk melaksanakan rancangan jahat, bagi membinasakan sesiapa sahaja yang menentang dan membuka rahsia, tentang kecurangannya, ketika menjadi orang besar dalam kerajaan demi untuk kemenangan juga kekuatan yang perlu di perolehi selagi mempuyai kuasa dan pangkat yang ada.

Sesiapa sahaja boleh mengupah dan memberikan ganjaran kepadanya jika mampu, untuk membuat dan memperbodohkan segala yang benar lagi nyata,  ke atas yang dikehendaki oleh si pengupah itu, ini lah dia ASTORA JABAT manusia yang sanggup membuat demikian, kerana dia fikir dia bukanlah rakyat Malaysia sejati, tetapi rakyat Siam yang mendapat kedudukan di sini, mungkin! Dia adalah manusia yang boleh dipelihara, dan boleh di pergunakan bagi tujuan jahat oleh ketua-ketua kerajaan yang berkuasa di sini.

ASTORA JABAT MUSIBAT adalah gelaran yang patut di berikan kerana kehebatannya memalingkan serta menterjemahkan penulisan yang benar menjadi tidak benar lagi bernas......., demi untuk keselesaannya, maka ASTORA JABAT kini tidak boleh lari dari kenyataan serta menutup segala perbuatannya yang keji semata mata untuk mencari nafkah bagi menanggung keluarga juga temboloknya yang kini sudah mula menjadi besar.......jika tidak disanggah. Fitnah serta kepalsuan tulisannya adalah kerjanya yang perlu di buat, dan dimestikan, serta dilakukannya, tanpa henti, selagi dia menerima subsidi-subsidi dari tauke-tauke, yang menaja juga, memeliharanya, asal segala rancangan serta taktik jahat mereka tidak di pedulikan oleh sesiapa.

Itulah dia ASTORA JABAT, yang dikatakan sebagai manusia yang bermoral, murah, miskin, hina ,dari peminta sedekah lagi, jika dibandingkan dengan penulis-penulis Malaysia yang tak pun mahu  menerima kerja-kerja musibat itu demi agama bangsa dan negara. Nasihat saya agar janganlah lagi di percaya dengan tulisannya demi untuk kita tidak mahu menjadi pengikut yang telah sesat, lagi bebal, terhadap ilmu yang diberi oleh tuhan, kepada kita..... disalah-gunakan menjadikan ilmu itu ilmu ASTORA JABAT bukan ilmu yang baik buatnya.

Sekian pandangan dari saya siapa itu ASTORA JABAT yang dirujuk tulisannya oleh tok ayah, yang baik itu semua dari Allah, dan yang tak baik itu, adalah kelemahan saya serta kebodohan saya yang kerdil ini dalam menghadapi tulisan serta penulisan yang hendak disebarkan.....

Wassalam,
doreman@hotmail.com - 05.03.2003 (suntingan M@RHAEN)


Tapak Cerminan M@RHAEN http://marhaen0.tripod.com/ - http://marhaen1.tripod.com/ - http://marhaen2.tripod.com/http://marhaen3.tripod.com/ - http://marhaen4.tripod.com

Click Here!