Alahai Anak Buah Raja Pasembor!
Assalamualaikum wbt Tuan Editor,

Merujuk pada nukilan Dr Nologareng ('Kes Jackie Chan: Penyelesaiannya ala-Hollywood'), saya terpanggil untuk menambah sedikit info buat tatapan marhaen semua akan telus dan jujurnya pasukan Raja Pasembor kita yang menjadi kemegahan (kemaluan besar?) para pemimpin di Malaysia.

Saya berjiran dengan seorang pegawai polis di satu taman perumahan di Kulim dan boleh dilihat saban hari dan bulan, ada saja towkey towkey Cina datang melawat membawa dengan cukup buah tangan, buah kaki, buah mulut dan tah apa punya buah yang kita tak nampak! Seperti kata Dr Nologareng yang seratus persen betul, mereka ini tak kira halal haram habis disapunya dan itu yang kita nampak secara terangan. Bagaimana pula yang terselindung yang putih gebu ditawarkan pula secara rahsia? Maka ini semua ada 'catch'nya dan habuan itu semua mesti menguntungkan kedua-dua pihak. Tapi mereka lupa hukum Allah, yang haram, merugikan dan memalukan kaum Melayu semua dengan sifat haprak itu.

Jika peringkat atas pun sudah macam tu, macam mana yang di bawah pula? Lagi sakanlah mereka, dan layanan terhadap orang Melayu? Cubalah ke balai polis mana pun untuk buat report atau urusan, lihatlah bagaimana layanan mereka terhadap orang Melayu dan layanan terhadap towkey 'kita', siap boleh tepuk-tepuk bahu lagi! Kepada orang Melayu yang dianggap mereka haprak, datang dengan tangan kosong saja, menyembah melukutkah jawabnya dan itu pun belum tentu dapat berurusan dengan sempurna jika tidak ditempik dan herdik macam anjing kurap bila di balai!

Sedarlah polis Islam, rezeki haram untuk anak bini tak berkat dan akan kena jawab di Mahsyar nanti.
 
- Jingoza - 05.08.2003 (suntingan M@RHAEN)


Tapak Cerminan M@RHAEN http://marhaen0.tripod.com/ - http://marhaen1.tripod.com/ - http://marhaen2.tripod.com/http://marhaen3.tripod.com/ - http://marhaen4.tripod.com

Click Here!