Chandra Muzaffar: Goblok Intelektual
Oleh KarimSelamat

Sebagai tanda patriotik kami...


Sikap seseorang yang bergelar intelektual seharusnya istiqomah dengan apa yang dicakapkan dan tidak mudah menukar nukar sudut pandangan dan pendapatnya mengenai sesuatu isu. Malangnya Malaysia telah melahirkan ramai golongan goblok yang diberi status "intelektual" dan Chandra Muzaffar akhirnya membuktikan yang beliau juga layak menjadi super-goblok kelas pertama di Malaysia. Berita dari akhbar Star melaporkan:

DR CHANDRA Muzaffar, a former close aide of Datuk Seri Anwar Ibrahim, said Malaysians are thankful now that the country did not go the way of the former deputy prime minister and finance minister in tackling the currency crisis of the late 90s.

Ertinya beliau bersyukur kerana Kerajaan tidak ikut cara Anwar untuk mengatasi kemelut ekonomi. Si Goblok peranakan ini mau menipu siapa? Semasa beliau bersama Keadilan dahulu adakah beliau menyentuh hal yang berkaitan dengan kawalan matawang dan IMF ini? Sejak bila beliau memikirkan bahawa apa yang dibuat mengenai hal ini betul? Apalah nilai keintelektualan yang ada pada manusia jenis ini? Bila dilepaskan dari jerat yang dihadapinya (masalah kewangan peribadi) maka terus beliau menjadi pak turut kepada pihak yang berkuasa.

Sudah jelas bahawa Chandra hanya layak jadi pak turut dan pada dirinya tiada langsung ciri ciri kepimpinan. Memang wajar beliau keluar dari parti dan sememangnya watak begini elok saja menjadi ahli UMNO seumur hidup.

http://blogku.dk3.com

Kiriman Karim Selamat <blogku@redhat.polarh> - 08.09.2003 (suntingan M@RHAEN)


Tapak Cerminan M@RHAEN http://marhaen0.tripod.com/ - http://marhaen1.tripod.com/ - http://marhaen2.tripod.com/http://marhaen3.tripod.com/ - http://marhaen4.tripod.com

Click Here!