BESARNYA KEMALUAN MAHATHIR KERANA GAGAL MENGAIBKAN ANWAR
Oleh Naspazi
Perangai dan kelakuan
Mamak Mahathir sKT sangat durjana dan macam binatang yang tidak layak dihormati oleh orang yang siuman.

Oleh sebab itu, sukar untuk difahami jiwa dan pemikiran orang-orang melayu dalam UMNO yang masih menyimpan dan menghormati Mamak Mahathir sKT ini. Sebab standard Mamak Mahathir sKT kalau di negara asalnya, di India atau di negara-negara lain, mungkin hanya layak duduk di kaki lima dan meminta sedekah kepada orang ramai yang lalu lalang dihadapannya sahaja.

Mujurlah Mamak Mahathir sKT tinggal di negara Melayu yang kaya dengan adab sopan dan budi bahasa, yang mana umat melayu telah bermurah hati mengangkat atau melantik Mamak Mahathir sKT menjadi pemimpin. Tetapi kalau memang dasar keturunan sial Raja Mendaliar yang keparat bangsat itu, bukan sahaja tidak tahu diuntung, malah menggunakan pula kuasa pemberian melayu kepadanya itu untuk merompak kekayaan negara dan menindas bangsa melayu dengan cara menghina dan mengaibkan bangsa melayu. Mamak Mahathir sKT sungguh-sungguh tiada maruah seorang pemimpin.

Melainkan hanya beberapa kerat bangsa melayu dalam UMNO yang mungkin berasal usul dari keturunan si Kitol yang kelihatan macam tidak ditindas tetapi mungkin telah lama dibaculkan atau didayuskan. Sedangkan bangsa melayu yang baik, yang berjiwa besar, yang beradab sopan dan berbudi bahasa sentiasa hidup dalam kesusahan dan kesulitan akibat kedurjanaan hanya beberapa ekor polis, hakim dan media massa umat melayu sendiri yang telah dipergunakan dan diperalatkan sesuka hati dan semahu-mahunya oleh Mamak Mahathir sKT untuk kepentingan diri dan keluarganya.

Apakah akibat kedurjanaan fitnah Mamak Mahathir sKT ke atas Dato’ Seri Anwar Ibrahim? Akibatnya tidak lain ialah Mamak Mahathir sKT cuba memberitahu dunia bahawa tidak ada orang melayu di negara ini yang bijaksana, bermaruah atau mulia. Justeru, kalau ada juga individu di negara ini yang bijaksana, bermaruah dan mulia, maka mereka itu KUNUNNYA adalah keturunan KUNUNNYA, iaitu keturunan Mamak Mahathir sKT yang menyamar melayu dan menyusup masuk ke dalam bangsa melayu dan mendakwa sebagai melayu seperti Mamak Mahathir sKT sendiri atau menteri kesenian dan pelancongan negara ini. Kalau direnung dan ditenung betul-betul, kedua-duanya bukan macam melayu, tetapi macam ketua samseng dalam filem Tamil.

Sesungguhnya, alangkah besarnya kemaluan Mamak Mahathir sKT apabila segala fitnah dan kedurjanaannya hanya berupaya menyusahkan tetapi gagal mengaibkan Dato’ Seri Anwar lantaran seluruh dunia tidak mempercayai fitnahnya. Meskipun begitu, fitnah dan kedurjanaan Mamak Mahathir sKT sangat-sangat mengaibkan bangsa melayu dan mengotorkan sejarah melayu. Tetapi yang lebih sial lagi ialah segala fitnah dan kedurjanaan Mamak Mahathir sKT terang-terang mengaibkan dan mengotorkan Agama Islam. Apatah lagi bila Mamak Mahathir sKT cuba hendak mentafsir semula al-Quran supaya KUNUNNYA sesuai dengan kehendak zaman dan negara ini, pada hal sudah tentu tafsiran al-Quran tajaannya itu akan berbunyi sesuai dengan kezalimannya di samping menghalalkan kedurjanaannya.

Perhatikanlah nada dan suara ayat demi ayat yang keluar daripada mulut beberapa orang yang dikatakan Berpelajaran Agama yang hidup mengemis dipersekitaran punggung si Mamak Mahathir sKT. Bukankah segala pemikiran dan pendapat mereka itu bukan sahaja mencemarkan kemurnian Islam bahkan sangat merosakkan Islam?

Apakah tujuan Mamak Mahathir sKT menghina dan mencerca sunnah atau cara hidup Nabi Muhammad s.a.w.? Kemungkinan atau tidak kemungkinan bahawa tujuan utama Mamak Mahathir sKT menghina dan mencerca cara hidup Nabi Muhammad s.a.w. ialah supaya apabila umat melayu sudah tergamak memandang hina sunnah atau cara hidup Nabi Muhammad s.a.w., maka cara hidup yang tinggi dan mulia ialah tinggal dalam sebuah mahligai rakyat di samping mengamalkan budaya nepotisme dan kronisme seperti budaya Mamak Mahathir sKT yang berlaku di depan mata kita sekarang ini. Dengan Kata lain, Mamak Mahathir sKT mahu supaya dalam hati dan sanubari umat melayu terletak nama Mamak Mahathir sKT lebih tinggi, lebih dimuliakan dan lebih diingati daripada nama Nabi Muhammad s.a.w. sendiri. Mudah-mudahan orang-orang UMNO tidak menukar Kalimah Syahadah mereka kepada Mamak Mahathir sKT.

Nelson Mandela 27 tahun hidup dalam penjara. Tetapi akhirnya menjadi presiden Afrika Selatan. 4 tahun kemudian ia dengan senang hati menyerahkan jawatan presiden kepada pemimpin muda. Ketika Nelson Mandela mengumumkan tarikh penyerahan tugasnya kepada pemimpin muda, maka ramailah rakyat Afrika Selatan yang menitiskan airmata dan meminta agar Nelson Mandela menunda pengundurannya. Tetapi Nelson Mandela telah menyambut permintaan rakyatnya dengan berkata: “Biarlah generasi muda belajar menentukan masa depan negara.”

Cuba kita bandingkan kata-kata Nelson Mandela dengan kata-kata Mamak Mahathir sKT yang sering mengatakan: “Belum ada orang yang layak menggantikan tempat saya.” “Kepimpinan saya masih diperlukan.” Dan yang lebih penting lagi, Nelson Mandela jauh sekali dari mengupah penulis bangsat untuk menulis “50 Dalil” bagi menamatkan riwayat pemimpin yang karisma seperti Dato’ Seri Anwar Ibrahim.

Tidakkah umat melayu terasa ada sesuatu yang hilang selepas penganiayaan Mamak Mahathir sKT ke atas Dato’ Seri Anwar Ibrahim?

“Saya berfikir, jadi saya ada (cogito ergo sum).” Kata Descartes.

- Naspazi - 27.11.2002
Tapak Cerminan M@RHAEN http://marhaen0.tripod.com/ - http://marhaen1.tripod.com/ - http://marhaen2.tripod.com/http://marhaen3.tripod.com/ - http://marhaen4.tripod.com

Click Here!