Sebagai tanda patriotik kami...

Black-out Madeyka
Sehari selepas merdeka telah berlaku lagi TNB - Total (almost) National Blackout. Yang kena negeri di Utara sahaja. Apa mesejnya? Bala? Musibah? atau testing b4 election ... tengah dok kigha vote, b.out cam tulah gak ... la ni depa taulah suis mana nak tutup!

TNB ni boleh bawak ke Tribunal Tuntutan Pengguna ke? Mungkin ada macai yang akan cakap, 'eleh, kat Amerika hari tu lagi teruk!'..

Bekalan elektrik berjaya disambung semula selepas beberapa bahagian di Malaysia mengalami "severe blackouts", hotel, airport dan beberapa bangunan berada dalam kegelapan dan gangguan lalulintas kata pihak berkuasa.

Gangguan elektrik bermula di awal pagi Isnin di negeri-negeri swbelah utara seperti Perlis, Perak,  Kedah, termasuk island resort di Langkawi, Penang dan juga Kelantan, President dan CEO national power firm Tenaga Pian Sukro berkata.

PM Mahathir Mohamad mengarahkan the power firm untuk mencari punca.

"We need to know why it happened, so we can prevent it from recurring," Mahathir was quoted as saying by the Bernama news agency.

...munkin akan keluar di media atau statement dari pak menteri kita berkata: TAHAP BEKALAN ELEKTRIK KITA MASIH BAIK BERBANDING AMERIKA"

atau pon : SISTEM BEKALAN ELEKTRIK KITA MASIH ANTARA YANG TERBAIK DI ASIA TENGGARA /NEGARA MEMBANGUN/ NEGARA ISLAM/NEGARA MELAYU
MAJORITY/NEGARA BERIKLIM KHATULISTIWA atau macam-macam lagi yang penting ada ter ter

Baru sebulan lepas media kita dok hantam Amerika pasal isu api, kalau bekalan elektik ni terputus kat Kelantan dan Terengganu saje...rasa-rasa tau ke agaknya kata pak menteri dan pencacai umno agaknya...

ps: tak pandai urus air ka?? apa pasai lak tak boleh?

Ada yang kata "buktikan rugi sebab supply yilekk tapi make sure bill tak ada tunggakan. Anyway, baca dulu clause supply agreement rasanya ada provision untuk tuntut ganti rugi tapi bukan absolute right it is conditional!"

Kalau syarikat pembekal air di Kelantan buat clause supply agreement yang sebegitu agak-agak kena kutuk dengan orang umno tak?

Kiriman Osman Jailani - 02.09.2003


Tapak Cerminan M@RHAEN http://marhaen0.tripod.com/ - http://marhaen1.tripod.com/ - http://marhaen2.tripod.com/http://marhaen3.tripod.com/ - http://marhaen4.tripod.com

Click Here!