Agenda Baru UMNO
Nampaknya setelah berjaya menipu pakcik makcik kat kampung akan keislaman sebenar oleh Paklah dan rakan taulannya... akhirnya suara pembangkang bangsa melayu tenggelam di parlimen untuk 5 tahun akan datang.... dan kekuatan pembangkang lebih hebat dari pihak DAP yang lebih dikenali oleh umno sebagai musuh kaum mereka... jadi untuk 5 tahun akan datang agenda dan isu-isu yang akan dimainkan oleh UMNO semestinya yang bersifat perkauman... mengajak orang melayu bersatu menentang pembangkang DAP khususnya... MAKA... kisah-kisah lama akan dimainkan semula... kita akan dengar semula musuh-musuh dalam selimut dan semangat JATI DIRI akan berkumandang semula...

Musuh-musuh orang kita seperti apek modipai motor bagi anak melayu lumba haram, suntikan rubella bagi anak pempuan melayu tak leh mengandung, persatuan mahjong Bukit bintang, PIBG sekolah jenis Hwa Tai Kepong, team sukan sea bolatampar lelaki, ahli tarian naga Pulau Pinang, apek towing yang letak minyak atas jalan, gerakan komunis bandar bawah tanah dan yg paling penting orang-orang cina yang dikaitkan dengan kes xcident bas xpress bila ramai orang melayu balik kampung halaman masa cuti sekolah... mereka-mereka ni dikenali sebagai musuh dalam selimut ORANG KITA oleh umno... dan kursus BTN akan dihidupkan kembali supaya semngat perkauman khususnya membenci DAP(sebagai ketua pembangkang BN sekarang) tapi sayang... yang terpengaruh dengan isu perkauman ni hanya la pakcik makcik kampung, orang pompuan yang dok dengar RTM, TV3, TV7, TV8, TV9 dan pompuan yang tak kawin lagi serta orang-orang melayu yang kemaruk pembangunan... api, air, jalan tar, air kaler kuning, balairaya dan ada peluang pekerjaan...(dah kawin sure ikut husband dia yang pro BA punya)

Sedarlah, sebenarnya melayu sekarang terancam. Sekarang ni luperkan PAS, luperkan umno, cuber pikir betul-betul dann tengok keputusan pilihan raye betul-betul... DAP dah kuar dari BA, tapi brtambah kuat dapat 10 parlimenkan? pastu dalam BN ader MCA, korang tau tak beraper banyak calon dari MCA yang menang?

PAS dengan umno selalu bertelingkah, tapi korang pernah tengok DAP dengan MCA bertelingkah dengan teruk? takderkan? sedarlah, mungkin ader muslihat, bile melayu samer melayu bergaduh, kekuatan makin kecil, golongan lain selain melayu (DAP n MCA) walupun kecil bilangan semakin kuat. Tak terbayangkah korang satu hari nanti MCA kuar dari BN dan gabung dengan DAP, bertambah kuat la bangse diaorang. Mase tu umno n PAS nak gabung pun dah lambat, orang nak pilihpun risau yelah asyik gaduh ajer. Kalu perkare begini terjadi, Malaysia akan jadi macam singapore la jawapnyer.

Cuba pikir balik laa kenapa melayu dengan melayu nak gaduh... kenapa MCA dengan GERAKAN dah ke peringkat akhir untuk bersatu... kenapa DAP menang kat Bukit Bintang... kes undi tak kecoh sangat kenapa ramai pengundi CINA berpindah kawasan mengundi ke bandar... jawap nyer satu jer diorang sebenarnya ader target... satu jer cuba ler bayangkan satu arie nanti... dalam parlimen penuh dengan wakil rakyat CINA... apa akan berlaku... hmmm masa tu nanti kot melayu sedarpun dah terlambat...

Cuba korang bayangkan ler satu arie nanti 70%  wakil rakyat dalam dewan rakyat cina... apa diorang leh buat...??? GUBAL PERLEMBAGAAN NEGARA... apa yang diorang nak gubal? 1st sekali bab ketua negara... supaya jadik BUKAN ISLAM juga boleh menjadik ketua negara... nie Tun Mahathir ader cakap dulu tak mustahil PM leh dilantik dikalangan bukan ISLAM... tapi dulu dia tak kasi tau camner benda nie leh jadik...

2nd hak keistimewaan orang melayu... bila dah cina perintah takkan diorang nak kasi can kat orang melayu... tu pasal sepatutnya time mengundi... tak kisah ler mana-mana parti diorang datang... asal melayu jer kita pangkah huhuhuhu... bukan aper nak adakan wakil melayu dalam parlimen!!! Hanya PARTI PEMERINTAH SAHAJA YANG LAYAK MENGUBAL PERLEMBAGAAN NEGARA kita sebenarnya tengah bersedih nie... bukan sebab mana-mana parti kalah atau mana parti menang, tapi, rasanya, dah tak leh sabar dah dengan kekejaman terhadap islam yang di lakukan oleh bangsa kafir... tapi, yang paling sedih lebih dari statement kat atas sebab kita sesama islam bertengkar... apa nak jadi nie?...

Korang mesti ingat, orang kafir akan bertepuk tangan bila melihat kita sesama islam bergaduh.... korang perlu ingat, dalam parlimen sekarang nie, suara majoriti orang bukan islam sekarang nie adalah sebanyak 44%... ini mmbuatkan sesuatu usul mengenai islam akan dapat ditolak mentah-mentah oleh parlimen sekiranya di usulkan... tetapi, kita berdoa yang mana, atas kecekapan masyarakat melayu islam dalam parlimen nanti, kita akan mendapat mandat untuk bersuara...lagi takut kalau agama Islam ditindas dan pemimpin yang bukan beragama Islam makin ramai... Taknak jadi macam Palestin, Bosnia... Islam diperolok-olokkan dan dipersendakan...

Dan kemudian tanya diri sendiri. Atas basis apakah yang hendak kita perjuangkan. Atas Dasar KeBANGSAan atau Islam. Pendirian peribadi orang Islam adalah berjuang atas nama Islam. Islam ada Al-Quran & Hadis dan semangat perjuangan jihad yang menakutkan Yahudi & Nasrani. Kekadang peperangan "sniper" lebih berkesan daripada peperangan konvensional memandangkan capicity kita yang terhad. Umat Islam sedang tertindas beb... Vaselini Vaisek, "penembak curi" terhandal dalam kumpulan kecil dari tentera Russia adalah sebab utama kejatuhan moral pimpinan tinggi Empayar Nazi dalam usaha menjajah Russia. Nazi tersungkur di Stalingard.

Kewajiban perlaksanaan Hukum Hudud perlu disebarkan. Ramai orang melayu jahil tentangnya. PAS berjuang tegas melaksanakan Hukum Hudud tetapi tak akan jadi "militan" selagi kerajaan Malaysia membenarkan kebebasan beragama kepada orang bukan Islam. Harapan kita adalah semua orang PAS dan UMNO saling bermaafan dan lupakan soal konflik politik. Memang ada perbezaan politik tetapi fikirkanlah secara yang lebih kontruktif. Mati Hidup walau apa cara sekalipun berlaku, Hukum Allah tetap No 1.

Kita nak tunggu 18 penjenayah dalam umno dibicarakan... 18 penjenayah berprofil tinggi kata Rais. Kita semua memang dah tak sabar menunggu apa langkah lanjut Paklah tentang janji pembasmian rasuah dikalangan high levelnya. Tapi si Rais tu pulak dah ditukar jawatan. Macamana ni? Pak Lah yang dikatakan warak, cucu dan anak ulamak walaupun isteri dan anaknya tak tutup kepala kini sekali lagi terlepas peluang untuk membebaskan dirinya dari cengkaman Tun Mahathir. Kenyataan ini dibuat berdasarkan kepada senarai Jemaah Menteri yang diumumkannya pada hari Sabtu lalu.

Kenapalah Pak Lah melepaskan peluang untuk meng'nyah'kan tokoh-tokoh rasuah dari kabinetnya? Apalah susah sangat bagi dia untuk menggantikan Rafidah Aziz, Nazri Tan Sri Aziz dan Samy Vellu tu? Nampaknya dalam berpolitik Abdullah jauh lebih mementingkan kedudukan. Abdullah tahu Samy tu ketua MIC dan Rafidah Ketua Wanita UMNO. Mereka masih ada pengaruh dan pengikut yang ramai. Oleh itu, tidak boleh nak tendang begitu saja. Nanti, silap-silap terbalik kot; Abdullah pula yang kena terajang. Abdullah pun mahu pastikan kedudukanya kukuh terlebih dahulu. Memanglah lebih bijak menipu kalau banding dengan kita. Tengoklah motto dia, 'Cemerlang, Gemilang, Terbilang dan... apa yang pastinya TEMBERANG'

Sepatutnya, masa nilah nak tunjukkan kepada rakyat kesungguhan Paklah nak hapuskan rasuah dan at the same time to remind peoples (including Tun Mahathir and his crony) yang aku ni beno-beno berkuasa. Masa nilah yang sepatutnya beliau gunakan sepenuhnya. Tunjukkan kat Samy Vellu tu, he is nothing. Remove him and gantikan dia dengan Subramaniam yang Samy gugurkan. Lantik aje Subramaniam tu jadi senator. Barulah terkedu-kedu India dan Cina tengok. Barulah orang bleh respect. Ini penakut tak habis-habis.

Paklah tu hanya tongkat Tun Mahathir saja, dia mana ada kuasa malah dia takkan berani berkuasa melawan rasuah... sedangkan dalam umno rasuah dah jadi macam hobi makan daging kurma...sedap ka ta sedap. Kita lihatlah kenapa Anuar Musa dicalon lagi dan menang pulak tu... bagaimana kes pprt? Usah ceritalah pasai 3 orang tu, kenapa Khalil Yaakob dengan rasuah balak... disenyapkan saja?

Sebenarnya Allahlah yang telah mengurangkan kadar jenayah hudud di zaman Rasulullah saw. Firman Allah "Nakaalan Minallah"... yang bermaksud pencegahan itu datangnya dari Allah dengan adanya perlaksanaan hudud, tanpa hudud diwartakan dalam perlembagaan negara maka ianya belum lagi menjadi undang-undang rasmi negara. Maka kes jenayah hasil maksiat pasti meningkat!!! Apa yang dapat menghalang orang berzina? Apabila ada orang sangka dia lebih bijak dari Allah dan rasul... What is your solution then?

P/S ...jahatnya umno NI... sejahat-jahat yahudi tak sanggop nak zalim bangsa sendiri... tapi sejahat-jahat UMNO nak pegang kuasa politik bangsa sendiri pun depa sanggop aniaya...

Kiriman Osman Jailani - 31.03.2004 (tanpa suntingan)

Hantar artikel ini kpd sahabat: 

Sertai Maillist M@RHAEN