APA YANG DIBELANJA DAN DITUNTUT OLEH TUN DR. MAHATHIR SELAMA 22 TAHUN JADI PM DENGAN WANG RAKYAT? SIRI 1
Kiriman: PSARAFHQ - 04.11.2003
Rakyat Marhaen ingin tahu dan jawapan ini perlu bertulis sama ada didalam parlimen, media cetak atau edaran umum dan dijawap oleh Pak Lah dan Anggota Kabinetnya.

Tuntutan Kewangan kepada Kerajaan Malaysia oleh Tun Dr. Mahathir Selama 22 Tahun menjadi PM / Pemangku Menteri dan Ahli Parlimen Malaysia.

1. Berapakah jumlah gaji yang diterima oleh Tun Dr. Mahathir selama 22 tahun jadi PM dan berapakah pencen beliau sebulan mulai bulan November 2003 ? - ( Berapa RM juta ???? )

2. Berapakah jumlah gaji yang diterima oleh Tun Dr. Mahathir selama ia memangku Jawatan Menteri Kewangan ? - ( Berapa RM juta ???? )

3. Berapakah jumlah gaji yang diterima oleh Tun Dr. Mahathir selama ia memangku Jawatan Menteri Dalam Negeri ? - ( Berapa RM juta ????)

4. Berapakah jumlah elaun perjalanan dan penginapan yang dituntut oleh Tun Dr. Mahathir selama 22 tahun jadi PM dan jawatan menteri yang dipangku olehnya ? - ( Berapa RM billion ???? )

( Contohnya :- elaun perjalanan yang dituntut semasa bercuti atau tugas rasmi yang mengunakan kenderaan dan petugas rasmi kerajaan selama 22 tahun jadi PM )

5. Berapakah jumlah elaun keraian yang dituntut oleh Tun Dr. Mahathir selama 22 tahun jadi PM dan jawatan menteri yang dipangku olehnya ? - ( Berapa RM billion ????)
 
6. Berapakah jumlah elaun perubatan (kos rawatan) yang dituntut oleh Tun Dr. Mahathir selama 22 tahun jadi PM ? - ( Berapa RM juta ????)

7. Berapakah jumlah gaji dan elaun para pekerja / petugas khas peribadi Tun Dr. Mahathir yang dibayar oleh Kerajaan selama 22 tahun jadi PM ? ( Berapa RM juta ???)

8. Berapakah jumlah elaun (bulanan) dan tuntutan elaun perjalanan serta penginapan oleh Tun Dr. Mahathir dari Parlimen Malaysia selama ia menjadi Ahli Parlimen ? - ( Berapa RM billion ????)

9. Berapakah jumlah geran (tahunan) / tuntutan khas Ahli Parlimen yang diluluskan oleh Parlimen Malaysia kepada Tun Dr. Mahathir selama mana ia menjadi Ahli Parlimen ? - ( Berapa RM billion ????)

Rakyat Marhaen mahukan jawapan secara telus serta tersusun sebagai mana yang diamalkan oleh Juru Audit Professional! Kegagalan pihak PM ke-5 dan para Anggota Kabinetnya menjawap setiap soalan di atas telah membuktikan mereka semua terlibat dalam gejala rasuah dan kronisme.

PSARAFHQ 4 Nov. 2003
REFORMASI & ISLAH KE ARAH MALAYSIA YANG ADIL

Sertailah Forum M@RHAEN: http://marhaen.board.dk3.com/2/
Masih belum terlambat untuk mendaftar sebagai Warga Forum M@RHAEN.


Anda mempunyai lebih pilihan untuk melayari Laman M@RHAEN.

Click Here!