Once Upon A Time In Putar Jaya - Part 4
Oleh Puteri X-Umno


Pada suatu hari yang dingin….

Mat kelentong sedang bersemayam di singgahsananya tetiba..

Kedatangan tok loyar buruk mengadap ke bawah kelangkang duli mahafiraun..

Ampun patik barua loyar buruk phd made in england mengadap sembah..ampun patik..

Hah sang loyar buruk apa hal today you datang tergesa-gesa ni bau pun busuk macam tak mandi je????

Sebenarnya hamba tak lena tidur semalaman keranan ada berita gembira untuk tuanku maha firaun..

Hah berita apa tu please talk..talk..i said talk…talk la…

Rilek tuanku….ada air sejuk tak patik barua tersangat haus maklumlah letih melayan bidadari puteri xxx umph..no.
Mat kelentong dan barua yang lain hanya tersenyum manja ..mek siamang beredar meninggalkan mahafiraun kerana naluri keiberukbetinaannya terasa jealous.

Tuanku sebuah negeri di pantai timur yang ingin melaksanankan hukum Al-Quran berjaya kita gagalkan agendanya..
Mat kelentong tersenyum dan ternganga sambil lalat mengelilingi mulutnya.

Bagaimana dan apa yang terjadi baruaku sayang???

Gorila kepolisian kita telah berikrar enggan memberi kerjasama pada sebarang enakmen yang lari dari british command law yang kita junjung sekarang.

Jadi enakmen berasakan Al-Quran dan sunnah disan tiada bererti lagi dan kita tak perlu risau mahafiraun.

Yeeeeeeeeeeeaaaaaaaaahhhhhhh!!! Hip hip horey it’s a holy holiday.yiiieaahhaaa..ahhhhha

Semua beruk dan lembu dan unta-unta terperanjat mendengar pekikan mat kelentong yang tersangat gembira itu.

Syabas baruaku mulai hari ini beta hadiahkan kamu seratus lagi bidadari dari koleksi beta dalam click puteri xxxxxxxx umphh no pilihlah seratus mana yang kau mau baruaku macam -macam ada bawah umur pun ada …

Tetiba…dunnnngggggg. Kedatangan paduka tuanku raja di pantai timur masuk mengadap.

Mat kelentong dan barua nya terperanjat kerana seorang raja yang dibencinya datang mengadap.beliau cukup berdendam dengan raja manusia tu yang sukar dirasuahkan dan menyokong pula secara profesional perjuangan golongan manusia di belah pantai timur dalam menegakkan hukum Allah.

Apakhabar hamba Allah happy nampak ujar raja tersebut.

Khakhabarre baikkke…mat kelentong terketar..

Apa hajat tuanku datang mengadap patik….

Semua barua mahafiraun tersenyum mendengar mahafirau memanggil raja tersebut tuanku dan membahasakan dirinya patik..mereka berbisik…

Mahafiraun menjeling perbuatan baruanya dan semua tunduk diam..

Sejak bila seorang tuanku mengadap patik.??? Ujar raja tersebut dengan garang.

Maha firaun semakin malu…

Maksud hamba ada pahal tuanku bertemu patik..

Raja tersebut tersenyum sinis melihat mahafiraun yang telah dimalukannya.

Baru dia tau siapa raja ..bisik hatinya.

Beta datang ke sini untuk memberi nasihat kepada kamu.memandangkan beta hanyalah raja berpelembagaan beta sedar kekuasaan beta terbatas namun kamu jangan fikir beta boleh kamu bonekan seperti raja yang lain.jangan kamu fikir kamu boleh memberukkan beta seperti reraja lain yang telah kamu perberukkan.

Sebagai raja beta bertanggungjawab atas hal ehwal rakyat beta samada didunia dan diakhirat .didunia ini sebagai raja berpelembagaan beta mendukung penuh atas daya usaha menteri beta yang dilantik oleh rakyat bagi mendaulatkan hukum Allah.

Namun harus diingat bila hak umat Islam dinegeri beta tertindas dan hukum Allah tidak ditegakkan atas sebab perlembagaan negara dan agensi kerajaan kamu yang enggan memberi kerjasama maka beta akan bangun bersama rakyat memikul tanggungjawab menyemarakkan semangat juang bagi menyelamatkan hukum yang cuba ditegakkan oleh menteri besar beta yang dipilih oleh rakyat dan bukannya pengundi hantu.

Beta harap kamu mengerti maksud beta.

Tapi tuanku….tuanku.. Matkelentong tersentak kerana raja tersebut terus berlalu dan mat kelentong sekali lagi dimalukan setelah dimarahi beliau ditinggalkan laksana bangsat oleh raja berdaulat tersebut.

Oleh kerana terlalu malu mat kelentong bersuara.

Wahai baruaku tahukah kamu aku hanya bersandiwara saja tadi ..aku tak takut dengan raja tu cuma kesian tengok dia datang dari jauh sesorang tentu dia penat biarlah dia balik nanti dah sejuk dia tak marah lagi tuh…ujarnya cuba menutup malu.

Barua-baruanya semua menahan geli kerana sudah faham perangai matkelentong tersebut….

Malamnya….seluruh istana putra jaya bergegar apabila mek siamang memberitahu pengawal mat kelentong mengingau dan menjerit macam kena sampuk pengundi hantu.

Mat kelentong sedar setelah diubati oleh seorang sami yang dipercayainya iaitu samy bulu seorang sami yang tidak makan daging lembu teta[pi makan daging unta.

Mat kelentong berucap secara ringkas dihadapan sami tersebut menurut sumber rahsia antara yang diucapkan mat kelentong di hadapan tabib kesayangannya itu.

A) Dia melihat orang pakai serban bawa bendera kalimah tauhid mengelilingi balai polis gorilla dan mengamuk seluruh negeri kerana kes arak,judi,pelacuran tidak diendahkan oleh gorilla baruanya yang berkhidmat dikawasan pembangkangnya itu.

B) Mat kelentong juga berkata dia melihat orang pakai serban dan jubah melaungkan "kami adalah polis baru negeri ini bagi menguatkuasakan undang-undang Islam'" sambil memegang senapang dan menghayunkan pedang.

C) Mat kelentong juga berkata dia melihat orang pakai serban dan tak pakai serban sama -sama bertakbir menuju ke putra jaya dengan truk dan juga ada orang pakai kopiah pakai uniform polis dan tentera sama-sama bertakbir dengan orang-orang tu.

Sami yang mengubati beliau sejurus mendengar ucapan mat kelentong tersebut enggan menjelaskan maksud mimpi mat kelentong tersebut tetapi sebaliknya meminta mat kelentong menghantarnya balik negeri asalnya seberapa segera sambil merayu dan mengangis kerana katanya the time has come…

Mat kelentong dan baruanya terperanjat dengan keadaan sami tersebut dan kerana kasihan menghantarnya segera pulang dengan pesawat khas milik mat kelentong ke overseas.

Mek siamang pula dikatakan sering mengingau kerana katanya dia melihat orang pakai serban membawa dia dan mat kelntong ke sebuah padang sambil diperhatikan oleh rakyat. Semuanya melaungkan hudud! hudud! hudud!… you decide for it.. dah lama dah ..kami nak tengok…why?…because you ask for it…

Sejak hari itu keadaan di putar jaya semakin panas dan bahangnya lebih hangat dari bahang asmara puteri xxx umphhno bawah umur dengan atok-atok tan sri shit ..bebaruanya.

- Puteri x-umno - 08.08.2002


FREE - An online program to make a huge income. more info
Click Here!